17.01.2016

Leopar Ekmek Tarifi




Leopar ekmek  :

1bucuk subardaği ılık süt  
3yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ 
4 yemek kaşığı şeker  
1paket yaşmaya 
1cay bardağı kakao 
Alabildiğine un 
Bir cimdik tuz 

Üzerine : : yumurta sarısı ve pudra şekeri 
Yapılışı : : önce süt ılıtın ve daha sonra maya ve şekeri ekleyin üzerini sarıp bu şekil 10 dakika kadar bekletin daha sonra için tereyağ tuz ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak kivamda bir hamur yoğurun yumuşak olması lazım çünkü kakao ekleyince hamur sertlesecektir daha sonra hamuru ikiye bölüm ve yarısına Kakao ekleyin ve iyice yoğurun biraz zor olucaktir fakat olucaktir yoğurma ya devam edin en son beyaz hamuru ve kakaolu hamuru kablara alin ve üzerlerini jiletinleyin ve o şekil 1 saat kadar mayalandirın daha sonra mayalanan hamuru 6 beyaz 6 siyah olmak üzere 6 bezeye bölün ve kenara alin videoda ki gibi beyaz hamuru açın ve siyah rulo yaptığınız kakaolu hamuru yerleştirin ve beyaz hamuru döndürerek rulo yapın ve yağlanmış baton kek kalibina alin videoda ki gibi tamamlayın ve üzerine yumurta sıvıyağ karışmın dan sürün önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin ekmek kalın olduğundan yavaş yavaş pisecektir ve en son üzerine pudra şekeri bal veya çikolata serperek servis edin gerçekten tadı  mükemmel sunumu göze hoş olan bu ekmeğimizi denemenizi tavsiye ederim içinin ne kadar güzel piştiğini görüneceksiniz hayırlı günler .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder